چطور از راضی نگه داشتن دیگران دست برداریم؟ ۱۰ راهکار عملی

همه ما، چه بچه باشیم، چه نوجوون، چه بزرگ‌سال و چه مادر و پدر، مستعد ابتلا به سندروم «میل به راضی‌کردن دیگران» هستیم. هریت بی. برایکر، روان‌شناس و نویسنده، در کتابش به اسم «بیماری خوشحال‌کردن دیگران»  به این موضوع اشاره کرده و گفته: «مردم اغلب زمانی که ترجیح می‌دن بگن نه، می‌گن بله و این مشکلات زیادی پیش می‌آره.» برای این آدم‌ها، نیاز ‌کنترل‌‌نشدنی تأیید دیگران، که به‌دست‌آوردنش هم کار سختیه، مثل اعتیاده.

طبق آمار، رفتار «میل به راضی‌کردن دیگران» در زنان بیشتر از مردانه. یه مطالعه در سال ۲۰۱۰، نشون داد که سلامت روان و جسم ۵۴ درصد از خانم‌ها، در مقایسه با ۴۰ درصد از آقایون، بیشتر تحت‌تأثیر عوارض جانبی این رفتار قرار می‌گیره.

«میل به راضی‌کردن دیگران» اغلب از دوران کودکی شروع می‌شه؛ زمانی که به خودمون اجازه نمی‌دیم خودمون رو راضی کنیم یا خودمون رو در اولویت قرار بدیم. برای دیگران بیشتر از خودمون ارزش قائل می‌شیم و با این کار، تقویت عزت‌نفسمون رو به دنیای بیرون واگذار می‌کنیم که قابل ‌اعتماد نیست و باعث می‌شه تأیید مداوم، گذرا و ناپایدار بشه.

برای کمک به افرادی که این ویژگی رو دارن، چند تا راهکار وجود داره که با استفاده از اون‌ها، می‌تونن این رفتار رو در خونه و محل کار آگاهانه کمتر کنن. اگه تو هم جز این افرادی، می‌تونی این کارها رو تمرین کنی و شاهد بهبود این رفتارت باشی، بدون اینکه روابطی رو که با میل به خدمت به دیگران ساختی، به خطر بندازی.